Voeding biedt tal van kansen. Het verbindt mensen, maar biedt ook heel wat economische kansen. Kansen om niet alleen samen te koken en te eten, maar ook producten te ontwikkelen die opbrengsten kunnen genereren.
Pot Up gaat een aantal uitdagingen tegelijk aan. Vanuit lokale Oostendse reststromen worden nieuwe Pot Up producten ontwikkeld. De makers zijn Oostendenaars die kennis uit hun erfgoed of diverse achtergronden inbrengen. Doorheen workshops worden ze begeleid door experts en krijgen ze inspiratie en kennis aangeboden over lokale producten en reststromen. Uiteindelijk brengen ze hun eigen culinaire verhaal tot uiting in een product dat in een pot past en klaar is om de Oostendse markt te veroveren.
Let us werkt met EIT Food en Antenne/Stad Oostende samen om dit traject in goede banen te leiden en ook Oostendenaars in kwetsbare situaties aan de hand van voeding en verhalen economische kansen te bieden. De eerste 20 producten zijn in een testversie gemaakt, gejureerd en bijgestuurd. Ze worden in beperkte oplages verkocht.
In 2025 en 2026 start PotVis op. Hierbij gaan we op zoek naar ongekende vissoorten en bewaartechnieken die deze vis op het bord van een breder publiek kunnen brengen. Samen met de lokale visserijsector en De Grote Post bundelen we de verhalen, recepturen en producten en koppelen we er nieuwe economische kansen aan voor kwetsbare doelgroepen.
Comentários